Followers

Wednesday, 5 September 2012

akibat tidak minum air putih

assalamualaikum....

'Jah, asal kau tak makan "ubat cap bagus tak kan lupa pape punye dalam peperiksaan" ni? bagus tau untuk otak dan saluran perut kita?' tanya kak nita kepada siti khadijah. jawab siti khadijah, "aku tak perlukan semua itu, yang aku perlukan hanya INI.jeng jeng jeng.........".


AIR PUTIH aka AIR MINERAL

nak gosip sikit, korang pernah tak rasa ngantuk dalam kelas? apaaa? tak pernah? apaaaa? korang merupakan seorang pelajar cemerlang terbilang gemilang tak kan ngantuk dalam kelas punya? oh begitu.... tapi kalau aku normal lah mengantuk dalam kelas, pastu tongkat kepala dengan tangan duk layan lagi ngantuk tu. kalau dah kritikal sangat aku tidur je dalam kelas sambil berbantalkan lengan yang sedikit empuk. perrgghhh........

jangan ikut amalan buruk di atas. kalau nak ikut, ikut amalan orang yang minum air putih kalau dia rasa mengantuk. bagusssss woooo... nak cerita ni. otak ni terdiri hampir semua nya cecair. kalau korang minum air putih, oksigen dalam air tu mengalir lah keseluruh badan termasuk juga otak. otak lepas dah dapat oksigen tu, automatik menjadi cergas tak terkata. 


kalau dah wat jump shoot camni sampai 15 kali tapi tak jadi-jadi, pe lagi pakat ramai-ramai minum air putih.

banyak lagi sebenarnya faedah yang boleh kita dapat dengan minum air putih. aku malas lah nak buat khutbah rabu kat sini memandangkan hari ni hari rabu. k, tata semua dak comelssss....


minum air putih banyak-banyak tau kawang-kawang. tapi jangan terlebih minum pula macam beliau ni. dah kembung perut tak leh nak wat jump shoot lagi... =D


10 comments:

  1. Kalau orang baca yasin kita letakkan air mineral di depan utk mendapat keberkatan air tersebut, begitu juga kalau kita perasan orang chinese ada yg suka bawa air mineral berbotol2 di kelas...
    waktu mereka belajar mereka mengamalkan prinsip yg sama sbb tu mudah tangkap (ini yg dikatakan org la), secara scientificnya mcm yg kau terangkan mungkin..

    Aku pun selalu beli juga satu botol mineral sebelum masuk ke kelas, memang bagus utk hilang mengantuk dgn subject yg diajarkan ;P

    ReplyDelete
  2. Lebih prefer ubat xkan lupe pape dalam exam tu.. Haha

    ReplyDelete
  3. penting sgt tau minum air putih kalau x nak cepat rasa penat. ahahhaa kucing tu comel LOL. klau terlebih minum plak x bleh nk jlan :3

    ReplyDelete
  4. aku mmg selalu tido dlm kelas..haha

    ReplyDelete
  5. hai...

    jemput ke my giveaway
    http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

    ReplyDelete
  6. Fira kerap sangat mengantuk dlm kelas:(
    Nice tip sis:)
    ada masa singgah la dan beri pendapat di blog fira ya?Terima kasih banyak2^^

    ReplyDelete
  7. comel gila kucing tu . haha air putih sedap ! :)

    ReplyDelete
  8. Kadang2 minum air minirel ni masa mengantuk yang teramat sangat tak jalan jugak . kui2 ^^

    ReplyDelete