Followers

Sunday, 30 June 2013

visit perak 2013

Assalamualaikum.....

AllooooooOO ada orang tak dekat dalam..??  Hehee bapak lamaaaa tak update blog. ini sebab sibuk dengan sem 4 tahun 2 makak jadinye begini kok... Padahal memang life aku yang agak zzzZZZ so tak mau la korang pun berjangkit bosan cam aku jugak.


So sekaranggg ni aku tengah masuk cuti sem 3 bulan punye lama terbaik ahhh. sebagai pemegang status 'penanam anggur' yg berjaya pada abad ini, memang agak hambar lah cuti kali ni. tapi semalam ada pegi jalan-jalan satu famili lawat Gunung Lang, Ipoh, Perak...  BBeeessstttt sangat sebab tempat dia ala-ala fairy tale konsep Malay macam Taman Rekreasi gituhhh....




Gorjesss sangat kan scenery dia.. Macam nak nagis pun ada (booo tipu nampak terloncat-loncat excited nagis pebendaaaa). Hujung-hujung bukit tu kan macam ada hakisan nampak cam ada kapur-kapur gituh. Kat seberang tasik ni ada zoo mini so nak ke seberang kau kena naik bot ni. Murah saja kok dewasa rm 3 kanak-kanak rm 1.50. 



Tak perlu pakai safety jacket tempat dia dekat sangat. Kau tak nak naik bot nak test swimming skill pun bolehhh tapi jangan terkejut kalau terjumpa biawak dalam air tu  =')



Ayah sebelum kejadian......



Ayah selepas kejadian......



simbolik ketenangan.. Tapi nampak posing over kauuu simbolik ke 'hipokrit' tannn....heeeww



My lovely paren omoooo mooooo  <3



Auuww cakk dia ada rumah rehat kayu. Selesa, bersih siap ada kipas agi bukan kena bayar pun. Amacamm ?? tip top kan...



Yeaahhhh say hiiii to nature. And booo to haze *omo tetibe



That all from me.. Until we meet again and thankz for reading peepss.......  =)




16 comments:

  1. haaa..nih kat gunung langg..aku pernah pergi dlu ngn mak aku.. :D

    ReplyDelete
  2. bestnya dia g Gunung Lang..:-)

    ReplyDelete
  3. Heaven giler cuti lama
    Teringat dulu Zmn campus moda belia mcm uols gak
    Awwwww

    ReplyDelete
  4. hehe heavens sgt smpai beku otak.. best2 pe agi jom pkat2 datang perak =)

    ReplyDelete
  5. hey, pernah mimpi la dtg entry ni, tang gambar first tuh. Petanda nak suruh komen kot hehehe. So nak komen la sikit....'JELES' sbb x dpt pegi jalan2 lagi sempena menganggur lama huhu :(

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa rakan2 .. http://arilimpian.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. wow ! untong la dpt jenjalan :) btw , cantiknya bajuuuuuuu! ^^ sukeeeee

    ReplyDelete
  8. Cantik pemandangan kt citu..>_<

    ReplyDelete
  9. bestnya dia jenjalan dgn family =)

    ReplyDelete
  10. nice scenery.. btw, selamat menyambut ramadhan =)

    ReplyDelete
  11. waahh bestnyaa tgk tasik tu..sy pun suka jalan2..

    ReplyDelete
  12. cantik,modeling2 pun canti dan berbakat.
    hehehe ^^
    follow sini~ #277

    ReplyDelete
  13. Tedi pun pernah gi, ramai org kawin...

    ReplyDelete